gallery/dsc_1061
gallery/dsc_1174
gallery/dsc_1070
gallery/dsc_1111
gallery/dsc_1080

Wat hebben wij te bieden?

 

Wij bieden een dagopvang voor ouderen met een christelijke identiteit. Ouderen voor wie het zwaar is geworden om alleen te zijn en daarom ondersteuning nodig hebben om hun dag in te vullen. Door dagopvang kan een eventuele opname in een instelling worden voorkomen of uitgesteld. Ouderen met dementie, een lichamelijke beperking of met een licht psychiatrisch probleem zijn bij ons welkom. Door dagopvang aan te bieden kunnen we de mantelzorgers ontlasten van hun dagelijkse zorg, op deze manier kunnen zij de verzorging thuis langer volhouden.

 

Ons doel is om de cliënten in een gezellige boerderijsfeer hun dag te laten doorbrengen. Dit kan door deel te nemen aan activiteiten op en om de boerderij, zoals bijvoorbeeld tuinieren, het erf vegen en dieren (o.a. honden, poezen, kippen) voeren. Genieten van alles wat er gebeurt op een boerderij, zoals de geboortes van kalfjes, lammetjes, puppy’s etc. Een andere activiteit is het gezamenlijk voorbereiden van de warme maaltijd tussen de middag.

Alle activiteiten zijn zeer gevarieerd en per seizoen verschillend. Hierbij houden we rekening met wat de cliënt kan, maar ook wat de cliënt zelf wil. De activiteiten zijn niet verplicht, hoewel we de cliënten op een ontspannen wijze zullen stimuleren deel te nemen aan onze activiteiten. Daarbij richten we ons op de mogelijkheden van de cliënt. Alle activiteiten vinden plaats in een veilige, warme en vertrouwde omgeving, waarin gewerkt wordt vanuit een christelijke overtuiging. Dit komt tot uiting in de sfeer die wij bieden, het bidden voor de maaltijd en bijbellezen en danken na de maaltijd.

 

Activiteitenoverzicht

- Zorg dragen voor het bereiden van de warme maaltijd

- Huishoudelijke klusjes

- Handwerken, zoals breien of haken

- Muziek maken/luisteren

- Spelletjes doen

- Puzzelen

- Boek of krant (voor)lezen

- Bakken van bijvoorbeeld appelflappen, cakes etc.

- Jam maken van eigen fruit

- Meehelpen met het voeren van de dieren: honden, kippen, poezen, etc.

- Tuinieren

- Creatieve bezigheden, zoals met hout of schapenwol werken

- Wandelen op het erf langs de dieren

- Bij mooi weer buiten zitten op het terras

 

De zorgboerderij is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10 - 16 uur.

Vervoer wordt door de zorgboerderij gecoördineerd.